Online Bouw Academie wat betekent bouwen onder wkb in jouw praktijk

Wat betekent bouwen onder WKB in jouw praktijk?

Vanaf 1 januari 2024 wordt de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (WKB) definitief van kracht. Hierdoor verandert de manier waarop we bouwen onder bouwtoezicht en gaan we bouwen onder kwaliteitsborging. Dit brengt behoorlijk wat veranderingen met zich mee.

Binnen de WKB zullen de rechten van de opdrachtgever beter worden geborgd. Dit houdt in dat elke partij binnen het bouwproces strikt moet voldoen aan de regels rondom de overeenkomst, uitvoering, gereed melding en oplevering. Als bouwprofessional is het essentieel dat je op de hoogte bent van wat er precies verandert met de komst van de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen. Wat zal het verschil zijn tussen bouwen onder kwaliteitsborging en de traditionele manier van werken onder bouwtoezicht?

Wil jij antwoord krijgen op deze vragen? Dan raden wij je aan om “WKB in de praktijk” te volgen. Deze cursus bestaat uit twee onderdelen:

 • Online cursus WKB Actueel
 • Online kennissessie WKB in de Praktijk op woensdag 27 september of woensdag 18 oktober —-> Meld je hier direct aan!

Online cursus WKB Actueel

Je krijgt toegang tot de online cursus WKB Actueel van de Online Bouw Academie. Door het volgen van deze online cursus leer je de regelgeving van de WKB begrijpen. Deze online cursus wordt regelmatig geactualiseerd en je hebt een jaar lang toegang. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de WKB. Het voltooien van deze cursus kost je ongeveer 8 uur.

De online cursus WKB Actueel bestaat uit de volgende modules:

 • Van bouwtoezicht naar kwaliteitsborging
 • Bouwrecht en de WKB
 • BENG en de WKB
 • WKB in de praktijk
 • Bouwkwaliteit
 • Praktijkopdracht + toetsvragen

Als je deze online cursus succesvol afrondt, ontvang je het CETIGO erkende WKB Actueel certificaat.

Online kennissessie WKB in de Praktijk

Tijdens een 2,5 uur durende online Teams-sessie duiken we de praktijk in, specifiek over jouw werkveld. Online Bouw Academie docent, Rens ten Hagen, zal aan de hand van voorbeelden uitleggen wat het betekent om onder de WKB te werken. Je leert onder andere wat er van je verwacht wordt volgens de WKB, hoe je de juiste documentatie opbouwt en op welke manier je moet communiceren met klanten en bouwpartners.

De online Teams-sessie vindt plaats op woensdag 27 september en woensdag 18 oktober van 09.00 tot 11.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Kies het moment wat jou het beste uitkomt!

Wij raden je aan om voorafgaand de online kennissessie de online cursus WKB Actueel te volgen.

Voor wie geschikt?

De online cursus WKB Actueel en de kennissessie WKB in de Praktijk is geschikt voor professionals die werkzaam zijn in de bouwsector en voor eigenaren van gebouwen die meer willen weten over de inhoud van de WKB en de veranderingen die dit met zich meebrengt ten opzichte van de huidige werkwijze.

De prijs van WKB Actueel en WKB in de Praktijk is € 285,- excl. btw en bevat:

 • Online cursus WKB Actueel van de Online Bouw Academie
 • Deelname online kennissessie WKB in de Praktijk
 • Hand-out in PDF van de behandelde sheets
 • CETIGO erkend certificaat

Vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact met ons op via onlinebouwacademie@eisma.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen