BENG in de Praktijk

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
125

Benodigde studietijd: 8 uur

In deze online cursus leer je wat de principes van BENG inhouden. Je leert hoe je een gebouw optimaal verduurzaamt. Dit doe je aan de hand van zes opeenvolgende stappen, deze zijn samengevat in de zogenoemde verduurzamingscyclus. Omdat ieder nieuw en bestaand gebouw moet voldoen aan het Bouwbesluit, is dit altijd het uitgangspunt. Deze cursus bevat essentiële informatie voor elke professional in de bouw die te maken heeft met de nieuwe regels met betrekking tot verduurzaming.

Aan de hand van de BENG ladder die je van ons uitgereikt krijgt, ga je bepalen op welke wijze je jouw eigen huis (of een andere leuke oude woning) gaat verduurzamen. Voorwaarde is dat de woning in kwestie in de huidige staat energielabel D, E, F of G heeft.

Je neemt de bestaande situatie op via de BENG ladder en maakt vervolgens een voorstel met maatregelen om de woning te verduurzamen. Vervolgens maak je een inschatting waar het energielabel na verduurzaming op uit zal gaan komen en geef je hiervoor een grondige onderbouwing.

Voor wie

Deze online cursus is ontwikkeld voor professionals die zich bezig houden met het verduurzamen en onderhouden van gebouwen. Ben jij geïnteresseerd in het verduurzamen van gebouwen en wil je meer weten over de BENG systematiek? Dan is deze basiscursus voor jou bijzonder goed geschikt.

Onderwerpen

BENG is de nieuwe norm in verduurzamen van gebouwen.

Nederland gaat duurzaam op de schop. De overheid heeft bepaald dat ons land per 2050 geen CO2 meer mag uitstoten. En dit heeft onder meer grote gevolgen voor zowel nieuwe als bestaande gebouwen.

Zo dienen alle overheidsgebouwen al sinds januari 2019 te voldoen aan de BENG normen. Voor andere nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, zijn deze normen gaan gelden per 1 januari 2021.

Voor bestaande gebouwen is de uitdaging nog veel groter. Zo zullen op termijn alle 6,5 miljoen bestaande woningen moet worden verduurzaamd.

Per 1 januari 2021 heeft BENG de oude EPC norm vervangen. BENG is nu in combinatie met het Bouwbesluit de norm om bestaande gebouwen op een goede manier te verduurzamen. Voor iedereen met een bestaande woning vervallen alle energielabels en moeten deze woningen bij aan- en verkoop beschikken over een zogenaamd BENG label. De EPC, de Energie Prestatie Coëfficiënt vervalt eveneens.

In deze cursus krijg je volledig inzicht in het belang en de betekenis van BENG bij het verduurzamen van gebouwen.

Leerdoelen

De overheid stelt terecht eisen aan professionals die een bijdrage gaan leveren aan gebouw verduurzaming. Zaak dus om je kennis over BENG helemaal op orde te hebben. Deze cursus leert je wat BENG inhoudt. Maar net zo belangrijk, het leert je hoe je goed verduurzaamt. Hoe? Door meteen wat je geleerd hebt toe te gaan passen in de praktijk.

Energie is een schaars product. De overheid zal daarom op termijn gebouwen met een slecht label extra gaan belasten. Tegelijkertijd stelt diezelfde overheid veel geld beschikbaar om gebouwen te verduurzamen. Op dit moment is hiervoor al meer dan 1 miljard euro beschikbaar. Een prachtige pot die de komende jaren alleen maar groter wordt. Met het volgen van deze cursus en het behalen van je BENG basis certificaat maak jij straks ook onderdeel uit van dit proces.

In deze cursus leer je wat de principes van BENG inhouden. Je gaat leren hoe je een gebouw optimaal verduurzaamt. Dit doe je aan de hand van zes opeenvolgende stappen, deze zijn samengevat in de verduurzamingscyclus. Deze verduurzamingscyclus wordt in deze cursus aangeduid als Cyclus.

Docent

De online cursus WKB Actueel wordt gegeven door Ir. Rens ten Hagen, een ervaren docent op het gebied van duurzaamheid, beheer en onderhoud van vastgoed, bouwkunde en bouwfysica. Hij is verbonden aan BouwProfs en heeft expertise in inspectie, rapportage, advisering, beheer en onderhoud, NEN2767, BOEI, duurzaamheid, innovatie en functionaliteit.
Lees meer over Rens ten Hagen.

Certificaat van deelname

Na afronding van de cursus ontvang je een digitaal certificaat van deelname.

Vragen?
Bekijk de FAQ’s of neem contact met ons op.

Korting voor abonnees
Abonnees van één van de onderstaande merken van Eisma Bouwmedia volgen deze online cursus met 40% korting. Meer informatie hierover vind je in de FAQ’s.

Aannemer, ArchitectuurNL, Bouwwereld, Glas in Beeld, Installatie, Het Houtblad, Houtwereld, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad, ZO!Bouw.

Cursus Inhoud

Uitklappen
Introductie
Module 1: Introductie BENG
Les inhoud
0% voltooid 0/1 stappen
Module 2: Wat is BENG?
1 of 2
Winkelwagen