Geveldetails

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
125

Benodigde studietijd: 6 uur

De detaillering van gevels is één van de meest uitdagende disciplines bij het ontwerpen van een gebouw. De online cursus Geveldetails maakt duidelijk hoe je het beste ontwerpt en de levensduur van een gevel kunt verlengen. De E-learning is op het niveau van basisberoepsopleiding (niveau 2) en bestaat uit vier modules met telkens vier lessen

Onderwerpen

Slecht detailleren is vragen om schade. En wie is daarvoor verantwoordelijk? In deze cursus put docent John Dame uit de dagelijkse praktijk van beglazing, metselwerk en kozijnen. Ook geeft hij tips hoe je het beste de levensduur van een gevel kunt verlengen. Een overzicht van de vier modules met de onderliggende lessen vind je onderaan deze pagina. Een les vraagt ongeveer 30 minuten en bestaat uit lectures, tekst, beelden en telkens een korte test ter afsluiting van elke les.

Voor wie

De online cursus Geveldetails is bestemd voor MBO-scholieren en voor wie nieuw instroomt in de gevelbouw en aannemerij. Maar de E-learning is ook interessant voor wie al langer actief is in de bouw en meer over het detailleren van gevels wil leren. Adviseur en docent John Dame van Kiwa BDA Geveladvies is cursusleider. Aan het eind volgt een eindtest. Heb je voldoende vragen goed beantwoord? Dan krijg je een certificaat.

Leerdoelen

Deze cursus heeft twee voorname doelen.

  1. Meer kennis vergaren op het gebied van gevels
    • Beglazing, kozijnen, metselwerk en het verlengen van de levensduur
    • Kennis maken met fouten uit de praktijk en die voorkomen

  2. De juiste wijze van detailleren kunnen toepassen
    • Begrijpen waar welke maatregel het beste tot zijn recht komt
    • Kunnen meedenken over nut en noodzaak van goed detailleren

Docent

John Dame
Is senior adviseur en teamleider bij Kiwa BDA Geveladvies. Gespecialiseerd in schadeonderzoek van gevelsystemen, onderhoudsadviezen en duurzaamheidsadviezen.
Lees meer over John Dame

Certificaat van deelname

Na afronding van de cursus ontvang je een digitaal certificaat van deelname.

Vragen?
Bekijk de FAQ’s of neem contact met ons op.

Korting voor abonnees
Abonnees van één van de onderstaande merken van Eisma Bouwmedia volgen deze online cursus met 40% korting. Meer informatie hierover vind je in de FAQ’s.

Aannemer, ArchitectuurNL, Bouwwereld, Glas in Beeld, Installatie, Het Houtblad, Houtwereld, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad, ZO!Bouw.

Winkelwagen