Isolatiematerialen

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
125

Benodigde studietijd: 6 uur

In deze online cursus maak je kennis met de belangrijkste isolatiematerialen en hun eigenschappen en toepassingen. De online cursus is op het niveau van basisberoepsopleiding (niveau 2) en bestaat uit zeventien modules met telkens een aantal lessen.

Onderwerpen

Eén van de beste manieren om bestaande en nieuwe gebouwen te verduurzamen, is door het isoleren van gevels, vloeren en daken. Dat zet echt zoden aan de dijk als het gaat om reduceren van energieverbruik. De noodzaak gebouwen te isoleren, staat dan ook niet ter discussie. Maar welke methoden, technieken en materialen toe te passen? In deze handige cursus en maak je kennis met bekende materialen als steenwol, glaswol, PUR en PIR. Maar ook alternatieve, bio-based producten zoals schapenwol, hennep, vlas of katoenvezelisolatie komen aan de orde.

Een overzicht van de zeventien modules met de onderliggende lessen vind je onderaan deze pagina. Een module vraagt ongeveer 20 minuten en bestaat uit lectures, tekst, beelden, filmpjes en telkens een korte test ter afsluiting.

Voor wie

De online cursus Isolatiematerialen is bestemd voor MBO-scholieren en voor wie nieuw instroomt in de aannemerij. Maar de E-learning is ook interessant voor wie al langer actief is in de bouw en meer over de mogelijkheden van isolatie wil leren. Adviseur en docent John Dame van Kiwa BDA Geveladvies is cursusleider. Aan het eind volgt een eindtest. Heb je voldoende vragen goed beantwoord? Dan krijg je een certificaat.

Leerdoelen

Deze cursus heeft twee voorname doelen.

 1. Meer kennis vergaren op het gebied van isolatiematerialen
  • De belangrijkste soorten isolatie leren onderscheiden
  • De theorie kennen achter de isolatiewaarde van een materiaal
  • Technische aanduidingen leren begrijpen en kunnen uitleggen
 2. Het juiste type isolatie in een bepaalde situatie kunnen toepassen
  • Begrijpen waar welk materiaal het beste tot zijn recht komt
  • Kunnen meedenken over nut en noodzaak van isoleren

Docent

John Dame
Is senior adviseur en teamleider bij Kiwa BDA Geveladvies. Gespecialiseerd in schadeonderzoek van gevelsystemen, onderhoudsadviezen en duurzaamheidsadviezen.
Lees meer over John Dame

Certificaat van deelname

Na afronding van de cursus ontvang je een digitaal certificaat van deelname.

Vragen?
Bekijk de FAQ’s of neem contact met ons op.

Korting voor abonnees
Abonnees van één van de onderstaande merken van Eisma Bouwmedia volgen deze online cursus met 40% korting. Meer informatie hierover vind je in de FAQ’s.

Aannemer, ArchitectuurNL, Bouwwereld, Glas in Beeld, Installatie, Het Houtblad, Houtwereld, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad, ZO!Bouw.

Winkelwagen