Kleurenleer Praktijk

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
175

Benodigde tijd: 120 uur

In de online cursus Kleurenleer Praktijk maak je kennis met de toepassing van kleuren in het in- en exterieur. De cursus is een vervolg op de theoretische Basiscursus Kleurenleer. Beide cursussen zijn vanaf MBO 4+niveau.

Voor wie

Kleurenleer Praktijk is bestemd voor professionals zoals (binnenhuis)architecten, stylisten, schilders, fotografen en grafisch ontwerpers. De cursus is ook geschikt voor particulieren die meer over kleur willen leren. Allround kleurspecialist en docent Marijke van Loon is cursusleider. Aan het eind volgt een eindtest. Heb je voldoende vragen goed beantwoord? Dan krijg je een certificaat.

Onderwerpen

Deze online basiscursus Kleurenleer bestaat uit negen modules waarvan een aantal is opgedeeld in deelmodules. De praktische cursus geeft inzicht in de factoren die van belang zijn voor iedere specifieke situatie. Leren denken buiten je eigen ‘rugzak’ om. In combinatie met de basiscursus leer je sneller, beter, doelgerichter ontwerpen en presenteren.

Inleiding

 1. Doel en regie
 2. Variabele factoren
 3. Tijd
 4. Bouw- en interieurstijlen

  Interieur
 5. Optische invloeden
 6. Interieurtypen

  Exterieur
 7. Stijlen exterieur
 8. Exterieurtypen

  Ontwerpen
 9. Ontwerpen van een kleurconcept

Een overzicht van de modules met de onderliggende lessen vind je onderaan deze pagina. Een (deel)module vraagt ongeveer 2,5 uur en bestaat uit lectures, tekst, beelden, opdrachten en telkens een korte test ter afsluiting van elke les.

Leerdoelen

De leerdoelen zijn:

 • De ontwerper handvaten geven om tot een goed kleurontwerp te komen
 • Beter, sneller en doelgerichter leren ontwerpen
 • Inzage krijgen in de factoren die van belang zijn bij een ontwerp
 • Kleurgebruik leren afstemmen op de functie van het gebouw of de ruimte
 • Aanpak en realisatie van het ontwerp
 • Het ontwerp goed kunnen onderbouwen

Docent

Marijke van Loon
Marijke van Loon is docent van de online ‘Basiscursus Kleurenleer’ en de online cursus ‘Kleurenleer Praktijk’. Marijke is allround kleurspecialist in- en exterieur en docent kleurmethodiek bij Van Loon Kleuradvies in IJsselstein.

Certificaat van deelname

Na afronding van de cursus ontvang je een digitaal certificaat van deelname.

Vragen?
Bekijk de FAQ’s of neem contact met ons op.

Korting voor abonnees
Abonnees van één van de onderstaande merken van Eisma Bouwmedia volgen deze online cursus met 40% korting. Meer informatie hierover vind je in de FAQ’s.

Aannemer, ArchitectuurNL, Bouwwereld, Glas in Beeld, Installatie, Het Houtblad, Houtwereld, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad, ZO!Bouw.

Winkelwagen