Regelgeving Rookgasafvoer

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
125

Benodigde studietijd: 4 uur

In de online cursus Regelgeving Rookgasafvoer maak je kennis met de belangrijkste normen, waaronder de gewijzigde NEN 2757 ‘Rookgasafvoer’ en herziene NPR 3378 ‘Werken met gasinstallaties’. De online cursus is op het niveau van basisberoepsopleiding (niveau 2) en bestaat uit zes modules met telkens een aantal lessen.

Onderwerpen

Vanaf 1 april 2023 behoren praktisch alle CV-monteurs en gasinstallatiebedrijven in Nederland te beschikken over een Bewijs van Vakmanschap CO en een CO-certificering. De online cursus Regelgeving rond Rookgasafvoer leidt weliswaar niet op voor dit certificaat maar is een degelijk fundament om kennis te maken met de gewijzigde NEN 2757 ‘Rookgasafvoer’, de herziene NPR 3378 ‘Werken met gasinstallaties’ en het nieuwe beugelen.

Een overzicht van de zes modules met de onderliggende lessen waaruit de online cursus Regelgeving Rookgasafvoer uit bestaat, vind je onderaan deze pagina. Een module vraagt ongeveer 40 minuten en bestaat uit een lecture, tekst, beelden en telkens een korte test ter afsluiting van elke les.

Voor wie

De online cursus Regelgeving Rookgasafvoer is bestemd voor MBO-scholieren, voor wie nieuw instroomt in de installatiesector en voor CV-monteurs die hun vakmanschap willen vergroten. Jan Mondria, adviseur en voorzitter van de NEN-commissie Rookgasafvoer, is cursusleider. Aan het eind volgt een eindtest. Heb je voldoende vragen goed beantwoord? Dan krijg je een certificaat.

Leerdoelen

Deze cursus heeft twee voorname doelen.

  1. Meer kennis vergaren op het gebied van de regelgeving rond rookgasafvoer
  • Kennismaken met de wet -en regelgeving en normen
  • De theorie kennen achter de gevraagde eisen
  • Technische aanduidingen leren begrijpen en kunnen uitleggen

2. De juiste montagemethodiek toepassen voor een veilige rookgasafvoer

  • Begrijpen waar welke methodiek wordt gevraagd
  • Kunnen meedenken over het nut en de noodzaak van rookgasafvoer

Docent

Jan Mondria
Adviseur Jan Mondria van Mondria Advies en Consulting uit Zwolle is een veelgevraagde specialist en spreker op het gebied van rookgasafvoertechniek. Hij is onder meer NEN-commissielid en -voorzitter van de NEN-commissie 349.100,03 Rookgasafvoer.
Lees meer over Jan Mondria

Certificaat van deelname

Na afronding van de cursus ontvang je een digitaal certificaat van deelname.

Vragen?
Bekijk de FAQ’s of neem contact met ons op.

Korting voor abonnees
Abonnees van één van de onderstaande merken van Eisma Bouwmedia volgen deze online cursus met 40% korting. Meer informatie hierover vind je in de FAQ’s.

Aannemer, ArchitectuurNL, Bouwwereld, Glas in Beeld, Installatie, Het Houtblad, Houtwereld, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad, ZO!Bouw.

Winkelwagen