TOjuli nader toegelicht

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
125

Hier Vimeo-blok toevoegen met introductievideo.

Benodigde studietijd: 4 uur

In deze cursus maak je kennis met de belangrijkste aspecten van de TOjuli (TemperatuurOverschrijding juli). Deze online cursus is op MBO+ niveau en bestaat uit 5 modules met daarin telkens hoofdstukken en daarin lessen.

Klimaatverandering zorgt voor langere periodes van aanhoudende hitte. Om oververhitting van gebouwen tegen te gaan is de TOjuli in het leven geroepen. TOjuli is een aparte regel binnen het Bouwbesluit. Het is belangrijk om de TOjuli goed te kennen. Ieder nieuwbouw ontwerp zal moeten voldoen aan de TOjuli. Voldoe je niet aan deze regel dan krijg je geen vergunning.

Bij het berekenen van de TOjuli waarde wordt de koudebehoefte (gedefinieerd als Qc) gebruikt als indicatie voor overtollige warmte. De koudebehoefte is gelijk aan het verschil tussen de warmtewinst en het warmteverlies. Om de TOjuli te berekenen wordt de koudebehoefte gedeeld door de warmteoverdrachtscoëfficiënt transmissie en ventilatie en de lengte van de maand juli in uren.

Onderwerpen

In deze online cursus wordt het begrip TO-juli nader toegelicht:

  • Waar komt TOjuli vandaan?
  • Hoe werkt het?
  • Hoe ga je er mee om voordat je gaat bouwen.
  • Hoe ga je er mee om als het toch fout gaat.
  • Hoe ga je er mee om als je wilt renoveren.

Een overzicht van deze vijf modules met de onderliggende lessen vind je onderaan deze pagina. Elke module vraagt ongeveer 30 minuten studietijd en bestaat uit tekst, afbeeldingen, een video, opdrachten en telkens een korte test ter afsluiting van elke les.

Voor wie

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die in de leefomgeving gebouwen bouwt, verbouwt en renoveert. Deze online cursus is specifiek opgezet voor professionals de met TOjuli rekening dienen te houden in de initiatieffase en in de ontwerpfase.

De TO-juli is van belang:

  • In het ontwerpproces.
  • Tijdens de ontwikkeling.
  • Tijdens de realisatie.
  • In het beheer en onderhoud bij renovatie.

Leerdoelen

Door middel van deze online cursus wordt het voor jou duidelijk wat TOjuli inhoudt en hoe je de TOjuli kan bepalen.

Docent

Rens ten Hagen
Ir. Rens ten Hagen is hoofddocent van deze online cursus BENG in de Praktijk. Rens is verbonden aan BouwProfs als hoofddocent met een specialisatie in duurzaamheid, beheer & onderhoud vastgoed, bouwkunde, bouwfysica en bouwbesluit.
Lees meer over Rens ten Hagen.

Certificaat van deelname

Na afronding van de cursus ontvang je een digitaal certificaat van deelname.

Vragen?
Bekijk de FAQ’s of neem contact met ons op.

Korting voor abonnees
Abonnees van één van de onderstaande merken van Eisma Bouwmedia volgen deze online cursus met 40% korting. Meer informatie hierover vind je in de FAQ’s.

Aannemer, ArchitectuurNL, Bouwwereld, Glas in Beeld, Installatie, Het Houtblad, Houtwereld, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad, ZO!Bouw.

Cursus Inhoud

Uitklappen
Introductie
MODULE 1: benodigde voorkennis en leerdoelen
MODULE 2: WERKING VAN DE TO-JULI
MODULE 3: REKENEN MET DE TO-JULI
MODULE 4: MAATREGELEN ALS HET NIET GOED ZIT
MODULE 5: OPLOSSINGEN NIEUWBOUW
MODULE 6: OPLOSSINGEN BESTAANDE BOUW
Les inhoud
0% voltooid 0/1 stappen
Winkelwagen