WKB actueel

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
150

Benodigde studietijd: 8 uur

Of je nu werkzaam bent bij een bouwbedrijf, leverancier, woningcorporatie, ontwikkelaar of architect, ook jij krijgt met de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen te maken. De WKB heeft tot doel om de positie van de (particuliere) opdrachtgever ten opzichte van de aannemer te verbeteren. Hiermee zouden de faalkosten op termijn flink moeten afnemen.

Met de komst van de WKB moet de bouwkwaliteit en het bouwtoezicht verbeteren. De Wet Kwaliteitsborging bouwen vraagt hiermee om een andere kijk op het bouwproces. Van het traditionele bouwtoezicht dient er namelijk omgeschakeld te worden naar bouwen onder kwaliteitsborging.

Het is daarom belangrijk dat jij als professional alle actuele kennis over de WKB bezit en dat je je goed voorbereid op het bouwen met bouwtoezicht onder de WKB.

Wanneer je deze online cursus met goed gevolg afrondt, ontvang je het CETIGO erkende WKB actueel certificaat.

Voor wie

De online cursus WKB actueel is bestemd voor iedere professional die werkzaam is in de bouwkolom en die een goede introductie wenst met betrekking tot de WKB.

Deze online cursus is ideaal voor jouw rol als ondernemer, teamleider, beleidsmedewerker, vergunningverlener, bouwinspecteur, WKB inspecteur, toezichthouder, handhaver en consultant.

Deze online cursus is goed te volgen vanaf MBO 4+ niveau.

Onderwerpen

Wil je weten wat de impact is van de WKB op jouw werk? En wil je jouw kennis vergroten over de WKB? In deze online cursus leer je het. In deze online cursus worden de de technische en juridische aspecten van de WKB inhoudelijk behandeld. Aan de hand van praktijksituaties leer je wat deze wet inhoudt en wat de gevolgen zijn van de WKB voor de diverse disciplines in de bouw. Onderwerpen die aan bod komen zijn oa.:

  • Inzicht in de regels van de WKB
  • Inzicht in de WKB in relatie tot het bouwbesluit
  • Inzicht in de toepassing van de WKB

Leerdoelen

Deze basiscursus geeft je een stevige introductie in de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen. Je leert wat het in de praktijk inhoudt om te gaan bouwen onder kwaliteitsborging. Na het afronden van deze online:

• Heb je kennis van de relevante wetswijzigingen inzake Omgevingsrecht, BBL BAL en de achtergronden daarvan;
• Heb je inzicht in de gevolgen van de Wkb voor jouw bedrijfsvoering.
• Ken je de principes van Kwaliteitsborging in het bouwproces, nieuwbouw renovatie en onderhoud;
• Weet je wat een kwaliteitsborger van jou vraagt en waarom;

Docent

Rens ten Hagen
Ir. Rens ten Hagen is docent van deze online cursus WKB Actueel en verbonden aan BouwProfs als docent duurzaamheid, beheer en onderhoud vastgoed, bouwkunde en bouwfysica. Hij is zelfstandig docent op het gebied van Inspecteren, Rapporteren, Adviseren, Beheer en Onderhoud, NEN2767, BOEI, Duurzaamheid, Innovatie en Functionaliteit.
Lees meer over Rens ten Hagen.

Certificaat van deelname

Digitaal CETIGO certificaat van deelname na afronding van de cursus.

Vragen?
Bekijk de FAQ’s of neem contact met ons op.

Korting voor abonnees
Abonnees van één van de onderstaande merken van Eisma Bouwmedia volgen deze online cursus met 40% korting. Meer informatie hierover vind je in de FAQ’s.

Aannemer, ArchitectuurNL, Bouwwereld, Glas in Beeld, Installatie, Het Houtblad, Houtwereld, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad, ZO!Bouw.

Cursus Inhoud

Uitklappen
Introductie
Module 1: Van bouwtoezicht naar kwaliteitsborging
MODULE 2: Bouwrecht en de WKB
MODULE 3: BENG en de WKB
Module 4: WKB in de praktijk
Les inhoud
0% voltooid 0/1 stappen
1 of 2
Winkelwagen