FAQ Online Bouw Academie

FAQ

Hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen (FAQ).

Heb je een vraag?

FAQ

Kun je het antwoord op jouw vraag niet vinden? Neem dan gerust contact met ons op.

Hoe krijg ik toegang tot een cursus?

Om een cursus te bekijken, moet je betalen voor toegang. Je koopt een cursus via de knop ‘Volg deze cursus’ en via onze shop. Tijdens het afrekenen kun je je eigen wachtwoord kiezen en wordt er automatisch een account aangemaakt. Vervolgens krijg je een bevestigingsmail met daarin je gebruikersnaam en wachtwoord. Hiermee kun je inloggen en krijg je toegang tot de cursus die je hebt gekocht.

Heb je al een account? Log hiermee dan in om direct toegang te krijgen tot je cursussen.

Hoe krijg ik korting als abonnee op één van jullie magazines?

Als je een abonnement hebt op één van onderstaande magazines van Eisma Bouwmedia, dan heb je recht op 40% korting op onze cursussen. Meer informatie en een overzicht van de magazines vind je hieronder bij de vraag ‘Krijg ik korting als abonnee?’

Aannemer, Architectuur, Bouwwereld, Glas in Beeld, Installatie, Het Houtblad, Houtwereld, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad, ZO!Bouw, Timmerfabrikant

Hoe lang mag ik over een cursus doen?

Je kunt je eigen tempo bepalen en de cursus op elk moment pauzeren. Wij onthouden welke lessen en vragen je hebt voltooid. Als je op een later moment inlogt en naar je cursus gaat, ga je verder waar je was gebleven. Je hebt maximaal 1 jaar na inschrijving toegang hebt tot de cursus. In die periode heb je de tijd om je cursus te voltooien en kun je de leerstof nog terugkijken.

Alle veelgestelde vragen

Abonneevoordeel & korting

Diensten & Voorwaarden

Als je een abonnement hebt op één van onderstaande magazines van Eisma Bouwmedia, dan heb je recht op 40% korting op al onze cursussen.

De korting geldt alleen voor de abonnementen voor het (digitale) magazine en niet als je alleen een Digitaal-basis abonnement hebt voor online toegang tot Premium berichten. Heb je een combinatie van een abonnement op een magazine en een online abonnement, dan krijg je uiteraard wel korting.

Om de korting te krijgen tijdens het afrekenen van een cursus in onze shop, is het van belang dat je abonnement is gekoppeld aan je account op Online Bouw Academie.

Als je een abonnement hebt op één van onze magazines (zie vraag ‘Krijg ik korting als abonnee van Eisma Bouwmedia?’) dan heb je recht op een korting op al onze cursussen. Log daarvoor eerst in op deze site en zoek in de shop de cursus die je wilt volgen. Vervolgens wordt de korting bij het afrekenen berekend. Voorwaarde is wel dat je abonnement op één van onze magazines is gekoppeld aan je account op Online Bouw Academie. Dit koppelen kan via online account activeren.

Als je een cursus aanschaft via onze shop, is het niet mogelijk om een cursus een tweede keer toe te voegen aan het winkelwagentje. Dit omdat een cursus gekoppeld wordt aan één account. Als je echter ook voor een collega een bepaalde cursus wilt aanschaffen, dan zijn er twee mogelijkheden:

  • Je rekent elke cursus apart af en maakt bij elke aankoop een ander account aan, met de naam en het e-mailadres van je collega. Log na je eerste aankoop dan wel eerst uit. Jouw collega krijgt op zijn e-mailadres de bevestigingsmail. In principe kan jouw collega er ook voor kiezen om zelf de cursus aan te schaffen in de shop en zelf een account aan te maken.
  • Als je voor een aantal collega’s dezelfde cursus wilt aanschaffen, dan hoeft dat niet via onze webshop, maar kun je direct contact opnemen met Klantenservice. Als je ons voorziet van een lijst met namen en e-mailadressen, kunnen wij voor jou het gewenste aantal cursisten in ons systeem aanmaken en deze toegang geven tot de gewenste cursus. Daarna ontvang je van ons een totaalfactuur voor de aanschaf van de cursussen.

Om gebruik te kunnen maken van de korting in onze shop als abonnee op één van onze magazines, is het noodzakelijk om dit abonnement te koppelen aan je account op Online Bouw Academie. Hiervoor heb je je relatienummer nodig van het abonnement. Vervolgens ga je naar Online account activeren om jouw relatienummer te koppelen aan je account.

Als je nu naar de shop gaat, zul je zien dat de cursussen zijn voorzien van een korting.

Jouw relatienummer bestaat uit 7 cijfers en staat op de wikkel van het magazine, op een bevestiging of op de factuur. Je kunt je relatienummer ook opvragen door te mailen naar abonneren@eisma.nl

Er zijn diverse manieren om je abonnement te wijzigen of uit te breiden op één van onze magazines (zie vraag ‘Krijg ik korting als abonnees?’), zodat je wel in aanmerking komt voor een korting op onze cursussen. Bekijk daarvoor de verschillende abonnementen op de website van het betreffende magazine. Staat de door jou gewenste keuze er niet bij, neem dan gerust contact op met onze abonneeservice.

Online Bouw Academie en Eisma Bouwmedia BV zijn onderdeel van Eisma Media Groep BV.
Informaticaweg 3
7007 CP Doetinchem
Tel.: 088 29 44 700
KVK: 30066670
BTW nummer: NL004068348B01
www.eisma.nl

Heb je vragen over een aankoop en kun je het antwoord niet vinden op onze site? Neem dan contact met ons op.

Klantenservice (voor vragen over uw aankoop of een abonnement)
E-mail: klantenservice@eisma.nl (gemiddelde reactietijd 1 werkdag)
Tel.: 088 22 66 648 (ma. t/m vr. van 09:00 tot 17:00 uur)

Support (voor technische vragen of vragen over een cursus)
E-mail: support@eisma.nl (gemiddelde reactietijd 1 werkdag)
Tel.: 088 – 22 66 845 (ma. t/m vr. van 09:00 tot 17:00 uur)

Je kunt de algemene leveringsvoorwaarden van Eisma Media Groep BV hier inzien.

Betalen & Factuur

Annuleren

Voor het afrekenen van een cursus bieden wij de volgende betaalmethoden aan:

iDEAL
Door te betalen met iDEAL reken je je aankoop direct af via de vertrouwde en veilige internetbetaalomgeving van je eigen bank.

Creditcard
Je kunt met een Visa-, Maestro of Mastercard betalen. Jouw betaalgegevens worden veilig versleuteld via een HTTPS-verbinding met SSL-certificaat.

Overige betaalmethoden

Overige betaalmethoden die wij aanbieden zijn PayPal, Bancontact (België).

Het is niet mogelijk om via factuur of een andere wijze te betalen.

Als je de aankoop van een cursus binnen 14 dagen hebt geannuleerd en je bent nog niet aan de cursus begonnen, dan gelden de volgende terugstorttermijnen:
– iDeal: 10 werkdagen
– Creditcard: de reservering van het geannuleerde bedrag wordt binnen 10 werkdagen opgeheven.

Na het afrekenen van een cursus in onze webshop, ontvang je een e-mail met daarin de bevestiging van je bestelling én een factuur als PDF-bijlage.

De factuur kun je ook vinden onder ‘Mijn account’ bij ‘Bestellingen’ (indien je bent ingelogd). Klik daarvoor in de kolom ‘Acties’ op de knop ‘Factuur’ om de factuur als PDF te dowloaden.

Er worden in onze webshop geen incassomachtigingen aangeboden. Je kunt gebruik maken van een aantal andere betaalmethoden zoals iDeal, Creditcard, PayPal en Bancontact.

Mocht een cursus toch niet zijn wat je ervan had verwacht, dan kunt je tot 14 dagen na je aankoopdatum je aankoop annuleren en het geld terugkrijgen. Voorwaarde is dat je nog niet aan de cursus bent begonnen.

We verwijzen hiervoor ook naar Artikel 4.3 van de leveringsvoorwaarden van Eisma Media Groep BV.

Als je gebruik wilt maken van de 14 dagen bedenktijd of je bestelling wilt annuleren, dan kun je dit schriftelijk (per e-mail) aan ons laten weten. Voorwaarde is dat je nog niet aan de cursus bent begonnen. Voorzie deze e-mail van de volgende gegevens:

  • naam van de cursus
  • aankoopdatum
  • voor- en achternaam
  • e-mailadres
  • omschrijf duidelijk dát je je aankoop binnen 14 dagen wilt annuleren. Je hoeft geen reden op te geven voor je annulering

Je kunt een cursus die je hebt gekocht niet inwisselen voor een andere cursus. Je kunt binnen de bedenktijd van 14 dagen wel de aankoop van een cursus annuleren, mits je nog niet aan de cursus bent begonnen. Wij storten dan je geld terug, zodat je een andere cursus bij ons kunt aanschaffen.

Account & Inloggen

Mijn cursussen

Als je nog geen account hebt, maak je een account aan tijdens het afrekenen van een cursus in onze shop.

Als je een abonnement hebt op één van de merken van Eisma Bouwmedia, dan is het verstandig om eerst je abonnement te koppelen aan je account. Je krijgt 40% hierdoor korting op alle cursussen. Zie hierboven ook de vraag ‘Hoe koppel ik mijn abonnement aan mijn account’.

Ja dat kan. Koppel daarvoor eerst je abonnement aan je account (Online Account Activeren). Je krijgt hierdoor automatisch 40% korting op alle cursussen. Zie hierboven ook de vraag ‘Hoe koppel ik mijn abonnement aan mijn account’.

Heb je al een online account, maar lukt het niet om in te loggen? Check dan eerst of de combinatie van het e-mailadres en wachtwoord nog klopt (ander e-mailadres?).

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kun je deze opnieuw opgeven.

Als bovenstaande niet lukt, neem dan gerust even contact met onze Support afdeling.

Als je je wachtwoord bent vergeten en je kunt daardoor niet meer inloggen, dan kun je je wachtwoord opnieuw aanvragen. Volg de aanwijzingen. Je ontvangt vervolgens een e-mail met instructies om een nieuw wachtwoord op te geven.

Als je je wachtwoord wilt wijzigen, kun je een nieuw wachtwoord opgeven. Log eerst in en ga dan via het menu naar ‘Mijn account’. Kies vervolgens voor het tabje ‘Accountgegevens’ . Vul het nieuwe wachtwoord is bij zowel het veld ‘Nieuw wachtwoord’ als ‘Bevestig nieuw wachtwoord’ en sla de wijziging op.

Als je een account hebt voor Online Bouw Academie, dan kun je je persoonlijke gegevens wijzigen. Denk aan je factuur- en verzendadres, je wachtwoord en e-mailadres.

Nadat je een cursus hebt aangeschaft, kun je deze terugvinden in het onderdeel ‘Mijn cursussen’. Hier kun je ook zien wat de status is van al je cursussen en in hoeverre deze zijn afgerond.

Direct na een succesvolle betaling kun je aan de slag met de door jou bestelde cursus. Dit moet je doen:

  • Als je nog niet bent ingelogd, log dan in met de gegevens die je tijdens het bestelproces hebt gebruikt om een online account aan te maken.
  • De door jouw bestelde cursus is zichtbaar in het onderdeel ‘Mijn cursussen’.
  • Klik op de cursus waarmee je verder wilt gaan. Of klik op de knop ‘Ga verder met je laatste cursus’.

Een les is afgerond als je alle lessen en vragen hebt voltooid. Aan het einde van elke les kun je klikken op de knop ‘Voltooid’. Hiermee geef je aan dat je les hebt afgerond. Tevens zie je in de inhoudsopgave aan de linkerkant van je scherm, dat de betreffende les is voorzien van een groen bolletje.

Daarnaast moet je alle vragen van de verschillende tests goed beantwoorden. Ook die worden groen in de linker inhoudsopgave. Daarnaast zie je boven aan je scherm het percentage dat je van de cursus hebt voltooid. Als alle items in de inhoudsopgave groen zijn, dan heb je 100% voltooid en is je cursus afgerond.

Je kunt ook in het onderdeel ‘Mijn cursussen’ zien hoe ver een cursus is afgerond.

In het onderdeel ‘Mijn cursussen’ kun je zien wat de status is van al je cursussen en in hoeverre deze zijn afgerond.

Kijk dan eerst even op deze pagina of je een antwoord kunt vinden. Lukt dat niet of heb je een andere vraag? Geen probleem. Neem dan contact op met onze support-afdeling.

Cursus volgen

Certificaten

ls je aan een cursus begint en op een les klikt, dan kom je terecht in de ‘focus mode’. Deze zorgt voor minder afleiding. In de focus mode zie je aan de linkerkant een inhoudsopgave van alle modulen, lessen en onderwerpen van de cursus. We adviseren om de lessen in de aangegeven volgorde te volgen.

Klik bij elke les op het pijltje om de onderwerpen binnen een hoofdstuk te zien. Je kunt de lessen alleen volgen als je je hebt ingeschreven voor deze cursus.

Je kunt deze cursus op elk moment voor een korte of lange periode onderbreken. Wij houden voor je bij wat je hebt afgerond. Als je een volgende keer inlogt, kun je verder gaan waar je was gebleven.

Een cursus is onderverdeeld in modulen, waarin een aantal lessen zijn gebundeld. Modulen zijn weer onderverdeeld in lessen. En lessen kunnen weer onderverdeeld zijn in onderwerpen. Onderwerpen zijn een soort hoofdstukken.

Daarnaast heb je nog tests met vragen. Een test kan één of meer vragen bevatten. Bij de meeste cursussen wordt aan het einde van elke module een test afgenomen.

Als je een onderwerp van een les hebt gelezen, klik je op de groene button ‘Markeer als afgerond’. Je gaat dan automatisch naar het volgende onderwerp binnen een les. Na het afronden van het laatste onderwerp, zie je een overzicht van de betreffende les, waaronder de bijbehorende test.

De lessen die je hebt gemarkeerd als afgerond, worden in de linker inhoudsopgave voorzien van een groen bolletje. Je ziet bovenaan de pagina ook direct hoeveel % je van de cursus hebt voltooid en hoeveel stappen je nog moet doen. Elke les, onderwerp en test telt als één stap.

Afhankelijk van de cursus eindigt elke module of elke les met een test die één of meer vragen bevat. Klik op het test-icoontje om de test te starten.

Na het beantwoorden van een vraag klik je op ‘Controleer’. Je krijgt dan te zien of je de vraag goed of fout hebt beantwoorden. Klik daarna op ‘Test afronden’.

Als je een vraag niet goed hebt beantwoord, kun je op ‘Herstart Test’ klikken om de vraag opnieuw te maken. Dit doe je net zo lang totdat je de vraag goed hebt beantwoord.

Klik daarna op ‘Klik hier om verder te gaan’ om naar de volgende les te gaan. Je zien nu dat het test-icoontje groen is geworden, omdat je de test hebt voltooid.

Soms is het bij het maken van een test verplicht dat je een vorige test met vragen succesvol hebt voltooid. In dat geval zie je een duidelijke melding. Maak dan eerst de vragen van de vorige test.

Als je aan een cursus begint en op een les klikt, dan kom je terecht in de ‘focus mode’. Deze zorgt voor minder afleiding. In de focus mode zie je aan de linkerkant een inhoudsopgave van alle modulen, lessen en onderwerpen van de cursus. Om de ‘focus mode’ te verlaten, klik je linksboven op het logo van Online Bouw Academie om terug te gaan naar de homepage. Je kunt ook klikken op de naam van de cursus die onder het logo staat. Hiermee ga je terug naar de cursusintroductiepagina.

Als je alle lessen van een cursus hebt gelezen, na elke les op voltooid hebt geklikt en je hebt alle vragen goed beantwoord, dan krijg je digitaal een certificaat uitgereikt. Dit bewijs van afronding wordt als PDF gedownload binnen je browser en opgeslagen in het mapje Downloads van je computer. Daarnaast krijg je een e-mail met een bevestiging dat je de cursus hebt afgerond.

Op een certificaat staat je naam, de cursus die je hebt gevolgd en de datum waarop je deze succesvol hebt afgerond. Het certificaat kunt je downloaden als PDF en daarna printen.

Als je alle lessen hebt voltooid en je hebt alle vragen goed beantwoord, krijg je digitaal een certificaat uitgereikt. Je kunt je certificaten vinden in het onderdeel ‘Mijn cursussen’. Hier staan al je (voltooide) cursussen.

Je kunt aan de rechterkant van het scherm zien of je een cursus het voltooid, met daarvoor een icoontje van een certificaat. Als je hierop klikt, wordt het certificaat als PDF gedownload binnen je browser en opgeslagen in het mapje Downloads van je computer. Het certificaat kunt je daar weer terugvinden, printen of als bijlage toevoegen aan een e-mail.

Als je alle lessen en opdrachten hebt voltooid, en alle vragen goed hebt beantwoord, krijg je digitaal een certificaat uitgereikt. Ook krijg je een bevestigingsmail dat je de cursus hebt afgerond.

Als je dit niet krijgt, dan kan het zijn dat je vergeten bent bij om een les of opdracht op voltooid te klikken of een vraag niet (goed) hebt beantwoord. Ga naar de cursus toe en kijk of bovenaan de groene voortgangsbalk op 100% staat. Is dat niet niet geval? Kijk dan in de linker inhoudsopgave of je een les, opdracht of test kunt vinden die niet groen is. Voltooi deze alsnog, totdat je bovenaan in de voortgangsbalk 100% ziet staan.

Kijk ook even of de bevestigingsmail wellicht in je spam-folder terecht is gekomen.

Staat de voortgangsbalk toch op 100% en krijg je alsnog niet je certificaat te zien en krijg je ook geen bevestigingsmail? Neem dan even contact op met onze Support afdeling.

Meer weten?

Wil je meer informatie? Of met meerdere collega’s deelnemen? Neem contact met ons op.

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en actuele aanbod en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Winkelwagen