Cursushandleiding

Voordat je begint aan deze online cursus Isolatiematerialen geven we hier enkele tips voor het volgen van de cursus.

Cursusinhoud

Als je aan een cursus begint en op een les klikt, dan kom je terecht in de ‘focus mode’. Je bevindt je momenteel in de focus mode. Als uit de focus mode wilt, dan klik je linksboven op het logo van Online Bouw Academie.

De focus mode zorgt voor minder afleiding. Je ziet hier aan de linkerkant een inhoudsopgave van alle modulen, lessen en onderwerpen van de cursus. Het is aan te bevelen om de lessen en tests met vragen in de aangegeven volgorde te volgen en te markeren als afgerond. Het is echter wel mogelijk om lessen of tests over te slaan of later te doen. Je moet wel alle lessen als afgerond markeren en de vragen van alle tests correct beantwoorden om in aanmerking te komen voor een certificaat.

Klik bij elke les op het pijltje om de onderwerpen binnen een hoofdstuk te zien. Je kunt de lessen alleen volgen als je je hebt ingeschreven voor deze cursus.

Je kunt deze cursus op elk moment voor een korte of lange periode onderbreken. Wij houden voor je bij wat je hebt afgerond. Als je een volgende keer inlogt, kun je verder gaan waar je was gebleven.

Modulen, lessen & onderwerpen

Een cursus is onderverdeeld in modulen, waarin een aantal lessen zijn gebundeld. In onderstaand voorbeeld zie je de module ‘Lambda’.

Modulen zijn weer onderverdeeld in lessen. In het voorbeeld zie je oa. de lessen ‘Lambda-waarden op een rij’ en de les ‘Milieuprestaties’.

Als je een onderwerp van een les hebt gelezen, klik je op de groene button ‘Markeer als afgerond’. Je gaat dan automatisch naar het volgende onderwerp binnen een les. Na het afronden van het laatste onderwerp, zie je een overzicht van de betreffende les, waaronder de bijbehorende test met vragen.

De lessen die je hebt gemarkeerd als afgerond, worden in de linker inhoudsopgave voorzien van een lichtgroen bolletje met een vinkje. Je ziet bovenaan de pagina ook direct hoeveel % je van de cursus hebt voltooid en hoeveel stappen je nog moet doen. Elke les, onderwerp en test telt als één stap.

Tests & Vragen

Elke les eindigt met een test die één of meer vragen bevat. Klik op het test-icoontje om de test te starten.

Je kunt vragen steeds opnieuw maken, totdat je alle vragen goed hebt beantwoord. Bij elke vraag die je goed hebt beantwoord, wordt het test-icoontje lichtgroen. Je hoeft een test met een groen icoontje niet nog een keer te maken. Dit kan echter wel als je dat wilt.

Certificaat

Je krijgt een certificaat als je alle lessen als voltooid hebt gemarkeerd en alle vragen goed hebt beantwoord. De opdrachten zijn facultatief en bedoeld om je kennis te verrijken, dus geen voorwaarde voor het behalen van je certificaat.
Je kunt in het linker overzicht zien of je alles hebt gehad: alle lessen en tests zijn dan voorzien van een groen icoontje. Ook moet bovenaan de pagina de voortgang op 100% staan. Is dat nog niet zo? Kijk dan welke lessen of tests nog niet groen zijn en voltooi die alsnog.

Nadat je alles 100% hebt voltooid, zie je een melding dat je het certificaat hebt verdiend. Je kunt hier je certificaat digitaal downloaden. Op het certificaat staat je naam, de cursus die je hebt gevolgd en de datum waarop je deze succesvol hebt afgerond. Het certificaat kunt je downloaden als PDF en printen.

Je kunt je certificaten altijd terugvinden en opnieuw downloaden in het overzicht ‘Mijn cursussen‘.

Voor eventuele verdere vragen verwijzen we je naar de FAQ’s.

Veel plezier en succes met deze online cursus Isolatiematerialen.

John Dame,
Senior adviseur en teamleider bij Kiwa BDA Geveladvies