Nieuws

Hoe draagt architect bij aan proces wkb

Hoe draagt de architect actief bij aan het proces van kwalititeitsborging?

Als een architect zich goed verdiept in kwaliteitsborging dan kan hij zijn eigen werk als een interne kwaliteitsborger ook beoordelen.

Rens ten Hagen

Onwetendheid WKB ombuigen in kennisvoorsprong – vijf FAQ video’s

Om bouwprofessionals voor te bereiden op de WKB heeft Online Bouw Academie de cursus WKB in de Praktijk ontwikkeld. Naast een e-learning bestaat de cursus uit een online kennissessie van een dagdeel. Docent Rens ten Hagen gaat dan de diepte in en beantwoordt vragen van cursisten. Vooruitlopend hierop behandelt Ten Hagen alvast een vijftal vragen via korte video’s over de aanstaande WKB.

Val kabinet maakt komst Wkb onomstotelijk

Val kabinet maakt komst Wkb onomstotelijk

Door de val van het kabinet is de laatste hoop op uitstel van de wet vervlogen. De Wkb treedt op 1 januari 2024 in werking en heeft grote gevolgen voor zelfstandig ondernemers in de bouw. “Met een goede voorbereiding kun je je straks onderscheiden”, aldus Michel Eek van de Online Bouw Academie.

Online cursus Bouwbesluit

Het Bouwbesluit praktisch uitgelegd in 10 cases

Een bestaande fundering, een nieuw bouwwerk… mag dat zo maar? Deze casus komt – samen met nog negen andere – aan bod tijdens de cursus Zo werkt het Bouwbesluit, te volgen bij de Online Bouw Academie. Speciaal ontwikkeld voor iedere professional die in de praktijk te maken krijgt met het Bouwbesluit.

Opleiden in de bouw

Kwart bouwbedrijven besteedt nooit aandacht aan leren en ontwikkelen

Een kwart van de bouwbedrijven besteedt volgens medewerkers nooit aandacht aan leren en ontwikkelen. Dat blijkt uit de Learning & Development Monitor van Studytube.

Koningin Maxima op bezoek bij bouwplaats

Dag van de Bouw: opgeruimde bouwplaats en oog voor werkomgeving moet altijd

Niet alleen als Máxima langs komt of als het de Dag van de Bouw is moet de bouwplaats verzorgd en opgeruimd zijn, is er geen bouwvakkersspleet te zien en staat de radio niet te hard. We kunnen toch altijd rekening houden met de werkomgeving en omwonenden betrekken bij een bouwproject?

Online Bouw Academie wat betekent bouwen onder wkb in jouw praktijk

Wat betekent bouwen onder WKB in jouw praktijk?

Met ingang van 1 januari 2024 treedt de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen definitief in werking. Met de komst van de WKB nemen we afscheid van het traditioneel werken onder bouwtoezicht en gaan we bouwen onder kwaliteitsborging. En dat gaat veel veranderingen met zich meebrengen.

Dit zijn de 8 beloftes van Online Bouw Academie

De bouw is altijd in beweging. Nieuwe ontwikkelingen, nieuwe wetgeving. Altijd zijn er nieuwe producten en manieren van werken. We kunnen steeds meer en de resultaten worden alleen maar mooier en beter. Tenminste, als je weet hoe het werkt.

Waarom leren en opleiden ook voor ZZP-ers en uitzendkrachten nuttig is

Net als werknemers in loondienst is ontwikkelen en bijscholen binnen een functie ook voor uitzendkrachten een ZZP-ers in de bouw belangrijk. Een leven lang leren geldt voor iedereen. Medewerkers binnen alle sectoren willen zich kunnen ontplooien. Dat geldt natuurlijk ook voor uitzendkrachten en ZZP-ers.

Online cursus klantgerichtheid

Vijf tips om klantgerichtheid en communicatie in de bouw te verbeteren

Hoe kunnen aannemers, architecten, installateurs, schilders en glaszetters hun klanten ook in de wijze van communiceren echt goed meenemen tijdens het (ver)bouw- of ontwerpproces van A tot Z? Klantgericht denken en doen is nog niet zo makkelijk. Twee winnaars van de titel beste bouwer van 2022 delen vijf belangrijke tips.

Winkelwagen