Koningin Maxima op bezoek bij bouwplaats

Dag van de Bouw: opgeruimde bouwplaats en oog voor werkomgeving moet altijd

Niet alleen als Koningin Máxima langs komt of als het de Dag van de Bouw is moet de bouwplaats verzorgd en opgeruimd zijn, is er geen bouwvakkersspleet te zien en staat de radio niet te hard. We kunnen toch altijd rekening houden met de werkomgeving en omwonenden betrekken bij een bouwproject?

Koningin Máxima bracht in de aanloop naar de Dag van de Bouw een werkbezoek aan een bouwplaats in Rijnsburg bij een voorbeeldproject waar betaalbare, energiezuinige en duurzame woningen worden gebouwd. ‘Ze nam echt de tijd om zich te verdiepen in het project en om in gesprek te gaan met onze bouwplaats medewerkers, zegt KBM-directeur Willem van der Plas over het bezoek van Máxima aan de bouwplaats.

Dag van de Bouw

Op de Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni, kan heel Nederland een kijkje nemen achter de bouwhekken van ruim 150 bouwplaatsen in heel Nederland. Eigenlijk zou het altijd zo moeten zijn: een opgeruimde bouwplaats met oog voor de werkomgeving, en niet alleen op de Dag van de Bouw. Dat doe je volgens Jan Koers ‘door de wijze van communiceren, het betrekken van de directe omgeving van een bouwplaats en medewerkers die zich netjes kleden en rekening houden met hun werkomgeving’, dat zegt de directeur Bewuste Bouwers in zijn blog op Aannemer. ‘Maar denk ook aan niet-bouw gerelateerde geluiden (zoals een radio) die binnen de perken worden gehouden’, aldus Koers.

De Dag van de Bouw wordt zaterdag officieel geopend in Rotterdam door minister Hugo de Jonge.

Lees ook: Vijf tips om klantgerichtheid en communicatie in de bouw te verbeteren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen