WKB kennissessie + cursus

Met ingang van 1 januari 2023 treedt de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen in werking. Met de komst van de WKB nemen we afscheid van het traditioneel werken onder bouwtoezicht en gaan we bouwen onder kwaliteitsborging. Dat brengt veel veranderingen met zich mee. Wat dit betekent in de praktijk kom je te weten tijdens onze online sessie in combinatie met de cursus WKB Actueel.

Binnen de nieuwe wet WKB zijn de rechten van de (particuliere) opdrachtgever beter geborgd. Dit betekent dat iedere partij binnen het bouwproces de regels rondom de overeenkomst, uitvoering, gereedmelding en oplevering strikt dient op te volgen.

Nieuwe manier van werken

Wil jij als professional weten wat er exact verandert met de komst van de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen? En wat het verschil gaat zijn tussen het werken onder kwaliteitsborging straks versus de huidige manier van werken onder traditioneel bouwtoezicht? Docent ir. Rens ten Hagen legt het je op 10 en 17 juni uit tijdens een 2,5 uur durende online sessie via Teams. 

Ir. Rens ten Hagen is als hoofddocent verbonden aan BouwProfs academie, docent bouwkunde en Bouwfysica en is expert op het gebied van WKB en het Bouwbesluit.

Rens is tevens voorzitter van de NEN-commissie Harmonisatie Woningkeur.

Inclusief online cursus WKB actueel

Naast het bijwonen van deze online teams sessie van Rens ten Hagen kun je via Online Bouw Academie je opgedane kennis over de WKB toetsen en verder aanvullen met het volgen van de online cursus WKB actueel. Deze online cursus is in het cursustarief inbegrepen.

De cursus WKB actueel wordt continu geactualiseerd op basis van de nieuwste regels en inzichten. Je blijft dus zo in aanloop naar de introductie van de WKB altijd volledig op de hoogte. Je ontvangt automatisch een uitnodiging hiervoor.

Voor wie is deze online sessie geschikt?

Iedere professional die werkzaam is in de bouw en eigenaren van gebouwen die willen weten wat de WKB inhoudt en welke veranderingen dit gaat opleveren ten opzichte van de huidige wijze van werken.

Inschrijven

Duur: 2,5 uur durende online Teams sessie.
Prijs: € 125,- exclusief 21% btw.

Dit is inclusief:

  • Hand-out in PDF van de behandelde sheets
  • Digitaal certificaat van deelname
  • Toegang tot Online Bouw Academie voor het volgen van de online cursus WKB actueel (1 jaar)

Deze online sessie wordt gehouden op de volgende dagen:

  • Vrijdag 10 juni: van 09.30 tot 12.00 uur. Aanmelden.
  • vrijdag 10 juni: van 13.30 tot 16.00 uur. Aanmelden.
  • vrijdag 17 juni: van 09.30 tot 12.00 uur. Aanmelden.
  • vrijdag 17 juni: van 13.30 tot 16.00 uur. Aanmelden.


Korting voor abonnees
Abonnees van één van de onderstaande merken van Eisma Bouwmedia volgen deze online cursus met 40% korting. Meer informatie hierover vind je in de FAQ’s.

Aannemer, ArchitectuurNL, Bouwwereld, Glas in Beeld, Installatie, Het Houtblad, Houtwereld, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad, ZO!Bouw.

Winkelwagen