WKB Actueel

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
150

Heb jij actuele kennis over WKB?

Of je nu werkzaam bent bij een bouwbedrijf, leverancier, woningcorporatie, ontwikkelaar of architect, ook jij krijgt te maken met de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (WKB). De WKB heeft als doel om de positie van de (particuliere) opdrachtgever ten opzichte van de aannemer te verbeteren, wat zou moeten leiden tot een aanzienlijke afname van faalkosten op de lange termijn.

Met de invoering van de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen wordt er gestreefd naar een verbetering van de bouwkwaliteit en het bouwtoezicht. Dit vraagt om een andere benadering van het bouwproces, waarbij er wordt overgeschakeld naar bouwen onder kwaliteitsborging in plaats van het traditionele bouwtoezicht. Het is daarom van groot belang dat jij als professional alle actuele kennis over de WKB bezit en dat je je goed voorbereid op het bouwen onder de WKB.

Inhoud cursus

Wil je meer inzicht krijgen in de impact van de WKB op jouw werk en je kennis over deze wet vergroten? Dan is de online cursus WKB Actueel perfect voor jou! Tijdens de cursus worden zowel de technische als juridische aspecten van de WKB behandeld. Aan de hand van praktijksituaties leer je wat deze wet inhoudt en welke gevolgen deze heeft voor verschillende disciplines in de bouwsector. Enkele onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • Begrip van de regels van de WKB
 • Begrip van de relatie tussen WKB en het bouwbesluit
 • Begrip van de toepassing van de WKB

Resultaat

De online cursus WKB Actueel geeft een stevige introductie in de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen. Je leert wat het in de praktijk betekent om te bouwen onder kwaliteitsboring. Na het voltooien van deze cursus:

 • Heb je kennis van de relevante wetswijziging op het gebied van Omgevingsrecht, BBL BAL en begrijp je de achtergronden ervan.
 • Heb je inzicht in de gevolgen van de WKB voor jouw bedrijfsvoering.
 • Ben je bekend met de principes van kwaliteitsboring in het bouwproces, zowel bij nieuwbouw, renovatie als onderhoud.
 • Weet je wat er van jou wordt verwacht als het gaat om kwaliteitsborging en begrijp je waarom dit belangrijk is.

Certificaat

Na het succesvol afronden van de online cursus WKB Actueel kun je meteen een certificaat van deelname downloaden.

Voor wie geschikt?

De cursus WKB Actueel is speciaal ontwikkeld voor professionals in de bouwsector die behoefte hebben aan een gedegen introductie in de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen. Deze online cursus is ideaal voor ondernemers, teamleiders, beleidsmedewerkers, vergunningverleners, bouwinspecteurs, WKB inspecteurs, toezichthouders, handhavers en consultants.

Docent

De online cursus WKB Actueel wordt gegeven door Ir. Rens ten Hagen, een ervaren docent op het gebied van duurzaamheid, beheer en onderhoud van vastgoed, bouwkunde en bouwfysica. Hij is verbonden aan BouwProfs en heeft expertise in inspectie, rapportage, advisering, beheer en onderhoud, NEN2767, BOEI, duurzaamheid, innovatie en functionaliteit.
Lees meer over Rens ten Hagen.

Praktische informatie

 • Niveau: vanaf MBO 4+
 • Benodigde studieduur: 8 uur
 • Toegang: 1 jaar lang toegang tot cursus
 • Certificaat: Ja, meteen te downloaden na afronding van de cursus

Vragen?
Bekijk de FAQ’s of neem contact met ons op.

Korting voor abonnees
Abonnees van één van de onderstaande merken van Eisma Bouwmedia volgen deze online cursus met 40% korting. Meer informatie hierover vind je in de FAQ’s.

Aannemer, ArchitectuurNL, Bouwwereld, Glas in Beeld, Installatie, Het Houtblad, Houtwereld, SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad, ZO!Bouw.

Cursus Inhoud

Uitklappen
Introductie
Module 1: Van bouwtoezicht naar kwaliteitsborging
MODULE 2: Bouwrecht en de WKB
MODULE 3: BENG en de WKB
Module 4: WKB in de praktijk
Les inhoud
0% voltooid 0/1 stappen
1 of 2
Winkelwagen